Lean Six Sigma Green Belt kursus

På Lean Six Sigma Green Belt kurset lærer du at løse kvalitetsudfordringer, hvor mange andre må give fortabt. Du lærer at gøre det til en god engagerende proces, hvor der er opbakning til den implementerede løsning. Både hos ledelsen og hos de udførende medarbejdere.

Som Lean Six Sigma Green Belt gennemfører du resultatskabende forbedringsprojekter på taktisk eller mindre strategisk niveau indenfor eget fagområde eller egen afdeling. Ønsker du at arbejde på strategisk, tværfagligt og tværorganisatorisk niveau så tag Black Belt kurset

Du bliver en værdifuld og eftertragtet ressource for din organisation.

Din succes er vores succes

Inden du starter forløbet op, laver vi en forventningsafstemning med dig og din leder. Hvilke færdigheder er det du/I mangler og hvilke færdigheder er det du/I ønsker at besidde efter endt uddannelse og certificering. Vi tager en status efter hvert modul, så vi sikrer at dine mål bliver indfriet.

Lean Six Sigma kurser

Vi har Lean Six Sigma kurser på flere niveauer, til procesoptimering. Klik her og se dem alle sammen.

Optimal læring af Lean Six Sigma

Vi har sammen sat et fleksibelt og effektivt læringsprogram for dig. En kombination af interaktiv og industrispecifik e-learning, lærerbaseret undervisning og gennemførelse af et forbedringsprojekt, hvor du får personlig coaching fra en Lean Six Sigma ekspert.

E-learning, industrispecifik og interaktiv

Teorien lærer du via 82 timers interaktiv e-learning i det tempo og den dybde du har brug for.

Op til halvdelen af tiden vil du bruge på interaktive øvelser og test.

Du kan vælge e-learningsmateriale, der er tilpasset din industri: produktion (standard), finans, sundhed og service. Det gør det nemmere og sjovere at lære.

Efter hver projektfase tester du din viden med spørgsmål, der svarer til eksamensspørgsmål. Så kender du dit eget færdighedsniveau og du kender sværhedsgraden og formen på eksamensspørgsmålene.

 

Lærerbaseret undervisning

Efter hvert projektfase er der 1 times lærerbaseret undervisning, hvor du kan få afklaret dine spørgsmål til teorien og få uddybet emner. Den lærerbaserede undervisning afholdes med 3-4 ugers intervaller.

Praktisk Lean Six Sigma projekt med coach

Sideløbende med din teoriundervisning, anvender du teorien på et praktisk Lean Six Sigma projekt i egen organisation. Dette styrker din egen læring, du får praktisk erfaring (som er efterspurgt af arbejdsgivere) og din organisation får løst en vigtig problemstilling.

Projektet skal være afsluttet 12 mdr. efter påbegyndt uddannelse. Du skal beregne at bruge en hel dags arbejde pr. uge på dit projekt.

Din personlig coach hjælper dig med at sikre fremdrift i dit projekt. Du har 1,5 timers coaching pr. DMAIC-fase, hvor du får målrettet hjælp til din konkrete problemstilling. Med denne værdifulde støtte er det nemmere for dig at holde fast i den røde tråd gennem DMAIC-faserne samt skabe et væsentligt projektudbytte.

Overblik over kursets opbygning

Nedenfor kan du se hvordan dit kursusforløb er bygget op med: e-learning, test, lærerbaseret undervisning, coaching timerne til dit praktiske forbedringsprojekt med Six Sigma DMAIC-metoden og endelig eksaminering og certificering.

Beskrivelse af indhold på kurset

I nedenstående faner, kan du læse flere detaljer om kurset.

Kick off

I kick off modulet bliver du introduceret til kursusforløbet og e-learningsplatformen samt mulighed for at møde andre kursister og afklare spørgsmål.

 

Projektopstart

I dette modul gennemgår vi skemaet med forventningsafklaringen og læringsmålene. Vi sporer os ind på en egnet kvalitetsudfordring til kursusforløbet. Din leder skal indledningsvis deltage på dette modul, da din leders og din organisations opbakning er afgørende for et succesfuldt kursusforløb.

 

Intro til projektgruppen

Din projektgruppe vil have en masse spørgsmål til projektforløbet og udfordre dig og metoden undervejs, fordi et DMAIC-projekt udfordrer vores normale tilgang til problemløsning. For at sikre alle et godt forløb har vi en introduktion til Six Sigma metoden og forløbet for projektdeltagerne. Vi tager alle de udfordrende og kritiske spørgsmål til metoden og projektforløbet som deltagerne måtte side inde med. Dem tager vi for dig, så du kan koncentrere dig om din læring og gennemførelsen af dit kursusprojekt.

E-learningen

Alt materiale er på Engelsk.

Hver projektfase består af en række undervisningsmoduler. Alle modulerne skal gennemføres. Du skal forvente at bruge ca. 82 timer på at komme igennem e-learningsmaterialet. Husk at afsætte dedikeret tid til det i din kalender og få det aftalt med din leder. Der drejer sig om ca. 12 fulde dage.

 

Test af teori

Til sidst i hver projektfase vil du skulle besvare en række multiple choice spørgsmål. Det er spørgsmål som ligner og er på niveau med eksamensspørgsmålene. Selve eksamen er først til sidst når al teorien er gennemgået, men testen giver dig en god fornemmelse af dit niveau.

 

Teoriopsamling

Efter hver fase er der opsamling med en underviser. Her kan vi gå i dybden med et eller flere emner som har været udfordrende at forstå.

 

Statistik program

Kurset kræver anvendelse af et statistik-program. 1 års licens til EngineRoom er inkluderet i prisen.

Bruger du og har du allerede licens til SAS JMP eller MiniTab, så brug dem. E-learningsprogrammet fås også med tutorials til de to statistikprogrammer.

Online eksamen

Eksamen tages online og tester din teoretiske forståelse af pensum. Eksamensdetaljer:

Varighed: 3 timer

Antal spørgsmål: 60

Beståelses procent: 80%

Besvarelsesprocenten beregnes automatisk så snart den er gennemført. Du vil efterfølgende have mulighed for at se dine resultater.

 

Re-eksaminering

Hvis du ikke består eksamen første gang, har du mulighed for at tage eksamen igen efter en måned.

Før du kan tage certificeringen, skal du have bestået eksamineringen.

Projekt

Til en Six Sigma Green Belt certificering skal du have gennemført et forbedringsprojekt, hvor det er krav at projektet har fulgt DMAIC-projektmetoden. Projektresultatet skal vise forbedring i en vigtig performance måling for organisationens strategi. Læs mere i pdf-filen Six Sigma Project Requirements.

 

Varighed

Projektet skal være afsluttet inden for 12 måneder fra du starter din træning.

 

Projektcoaching

Du har i alt 6,5 times personlig projektcoaching. Timerne skal bruges løbende.

Her får du sparing på dit praktiske Six Sigma projektprojekt. Det kan være alt fra omsætning af teorien til den konkrete situation til udfordringer med projektdeltagere mm.

Husk at gøre brug af støtte fra din coach og gør det i hver fase. Det sikrer dig den bedste fremdrift og du undgår at projektet kører af sporet. Coaching-tiden er knyttet til faserne og kan ikke samles sammen, fordi det er vigtigt at du justerer løbende undervejs. Har du brug for ekstra coaching, kan du tilkøbe dette.

Certificering

Certificeringen sker på baggrund af dit gennemførte projekt. Certificeringen er en anerkendelse af at du har bevist, at du kan omsætte teorien til praksis og skabe signifikante resultater. Du skal være opmærksom på, at der ikke er beståelsesgaranti.

 

Report

Rapporten har det formål at få dig til at reflektere over din egen læringsproces og bevidstgøre dig om dine nye kompetencer.

Rapporten er en detaljeret afhandling som indeholder refleksioner over processen og resultater (fx hvad du gjorde, hvorfor du gjorde det og hvilke konsekvenser det gav). I tillæg skal du dokumentere anvendelse af værktøjerne. Se pdf for projektkravene.

 

Fremlæggelse og fejring

Du skal fremlægge projektet for din underviser og en censor. Din leder og projektgruppe må meget gerne deltage, for certificering er også en lille fest, hvor dine og projektets resultater bliver fejret og anerkendt. Dette er en milepæl i din karriere!

Krav til systemer

Hvis du vælger at bruge MoreSteam EngineRoom (Statistik program) er der nogle systemkrav du skal honorere for at kunne gennemføre e-learning. Se nedenstående krav.

 • Operating System: Microsoft Windows (7 eller højere) eller Apple Mac OS X
 • Microsoft Office®: English-language (U.S.) version 2007 eller højere.
  • Network:Microsoft Excel skal være installeret lokalt på computeren. EngineRoom vil ikke fungere korrekt, hvis du kører Microsoft Excel via et netværk som en distribueret applikation.
   • Versioner: Kun én version af Microsoft Excel må være installeret. Hvis der er flere versioner af Microsoft Excel installeret på en enkelt computer vil EngineRoom ikke fungere korrekt.
   • Makrosikkerhed: EngineRoom indeholder makroer; Derfor skal Microsoft Excel makrosikkerhed indstilles til medium eller lavere.
   • Tilføjelsesprogrammer: Microsoft Excel Analysis Toolpak og Analysis Toolpak VBA skal være installeret.
 • Skærmindstillinger: Minimum 1024 x 768 skærmopløsning.
 • Lyd: Valgfri lyd i kurset.
 • Browser:

   Et fleksibelt kursusforløb

   E-learning gør dit Six Sigma-træningsforløb meget fleksibelt.

   Du kan selv planlægge hvor og hvornår du er på kursusbænken. Du skal ikke passe ind efter forud planlagte kursusdatoer.

   Hos os sætter du selv tempoet i undervisningen. Du skal ikke vente på langsomme medkursister og du undgår at blive stresset af de hurtige.

   Du har også mulighed for at dele undervisningen op i overkommelige dele. Du kan således tage et mindre afgrænset emne ad gangen og undgår dermed ”information overload”.

   Du kan selv time din undervisning i forhold til fremdriften i dit DMAIC-projekt* med e-learning. En mulighed du ikke har med traditionel klasseundervisning.

   Se flere fordele her >>

   Start dit Lean Six Sigma Green Belt kursus her

   Vi tilbyder både holdundervisning og individuelle undervisningsforløb. Du kan til enhver tid starte et individuelt forløb op.

   Green Belt

   Holdundervisning

   40.100,- kr. ekskl. moms

   Green Belt

   Individuelt undervisningsforløb

   42.400,- kr. ekskl. moms

   Alle kursusdage er fra kl. 8 – 9. Det kræver kun PC / tablet / mobil med internetforbindelse.

   Inkluderet i prisen

   ✅ 82 timers e-learning

   ✅ 8 timers lærerbaseret undervisning

   ✅ 6,5 timers individuel projekt coaching

   ✅ Templates og datafiler

   ✅ 3 timers online eksamen

   ✅ Certificering

   ✅ 1 års licens til EngineRoom, statistik software

   ✅ Online Sigma Pedia

   Har du spørgsmål til kurset?

    

   Vi er klar til at hjælpe dig.

    

   Ring: +45 22 66 99 69

   Email: info@eye4improve.com

    

   Referencer

    

   Hvorfor eye4improve?

   Michaels smittende energi, engagement, praktiske erfaring og gode evne til at formidle gør ham til en fantastisk læremester.

   Det er uden tvivl takket være Michael, at jeg blev færdig med mit Lean Six Sigma projekt og efterfølgende blev certificeret Black Belt.

   Jeg oplevede, at Michael var god til at lytte, vedholdende og ofte udfordrede mig, både fagligt og personligt. Jeg vil derfor gerne anbefale Michaels evner indenfor både LEAN Six Sigma og projektledelse.

   Michael Alsing Jensen

   Project Manager, VELUX

   ”Samarbejdet med Michael har været en stor succes. Michael har været en engageret og vidende samarbejdspartner, der har tilføjet undervisningen i procesoptimering og projektledelse en uundværlig praksisnær dimension. De studerende har fået et stort udbytte med Michael i rollen som en fagligt dygtig og inspirerende gæsteunderviser, der viser stor passion for både formidling og sit fagområde.”

   Anne Sejer Hansen

   Lektor , Erhvervsakademi Aarhus

   Har du spørgsmål til Six Sigma Green Belt kurset?

    

   Kontakt os gerne. Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.

   Telefon

   3 + 6 =